La 13 decembrie, Ministerul Sănătății a anunțat că Direcția de Sănătate Publică București continuă acțiunile de verificare la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. dr. Panait Sârbu” (Maternitatea Giulești). Până în prezent, a fost confirmată infecția cu stafilococ auriu rezistent la meticilină (MRSA) la 45 de copii născuți la Maternitatea Giulești.

În vederea finalizării acțiunii de verificare la unitatea sanitară, inspectorii sanitari vor preleva astăzi 75 de probe suplimentare din blocul operator, filtrul spălător medici și secția de ATI cezariene, a anunțat Ministerul Sănătății. Rezultatele analizei epidemiologice vor fi disponibile la începutul săptămânii viitoare.

MRSA este o varietate de stafilococ auriu caracterizată prin rezistența sa la agenți antibiotici. În acest moment, 15 copii confirmați cu MRSA din cei născuți la Maternitatea Giulești mai sunt internați în alte unități sanitare din București. Maternitatea Giulești a fost închisă la 30 noiembrie, după ce mai multe cazuri de purtători de MRSA au fost confirmate la nou-născuți.

Ultimul update: 13 decembrie 2018

Autor:

Monica Georgescu

Monica Georgescu este jurnalist medical/de știință.