Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a lansat astăzi o campanie de social media, prin care vrea să arate modul în care rețeaua europeană a autorităților de reglementare asigură siguranța și eficacitatea medicamentelor din Europa.

Pe conturile de Twitter și LinkedIn ale agenției, vor fi publicate postări care evidențiază valoarea pentru publicul larg a cooperării europene privind siguranța medicamentelor – de la punerea în comun a resurselor de monitorizare și analiză a informațiilor privind siguranța, la creșterea standardelor de siguranță și facilitarea raportării directe, de către pacienți, a reacțiilor adverse și a identificării farmaciilor online care operează legal. În România, reacțiile adverse ale medicamentelor pot fi raportate online, de pacienți, printr-un formular pus la dispoziție pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale.

Asigurarea siguranței medicamentelor constituie o prioritate pentru EMA, pentru Comisia Europeană și pentru rețeaua de autorități naționale de reglementare.

Ultimul update: 6 mai 2019

SănătateaTV.ro