O nouă șansă pentru pacienții care suferă de cancer și diabet. Cuba va trimite medici și medicamente pentru a trata acești pacienți în mai multe spitale de stat, între care Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, potrivit Consiliului Județean Vâlcea.

“Este cunoscut la nivel mondial că cercetătorii şi medicii oncologi cubanezi au descoperit o serie de molecule chimioterapeutice cu rezultate deosebite în tratarea diferitelor tipuri de cancer. Am reuşit prin acest protocol să ne apropiem foarte mult de aceste tratamente pentru că vom fi incluşi într-un program pilot”, a afirmat directorul spitalului vâlcean, dr. Dan Popnoran.

“În urma înțelegerilor la nivel diplomatic dintre România și Cuba, Spitalul Județean de Urgență Vâlcea va intra în colaborare cu medici din Cuba pentru tratarea unor afecțiuni cumplite – cancer sau diabet. Așadar, după ce vor fi semnate protocoalele (...), pacienții din județul Vâlcea, dar și alți pacienți din România care vor veni la Spitalul Județean Vâlcea, vor beneficia de îngrijire și mai bună și de experiența medicilor din Cuba”, a declarant Constantin Rădulesc, președintele Consiliului Județean Vâlcea.

Vicepreședintele CJ Vâlcea, Adrian Buşu, a precizat că bazele acestei colaborări au fost puse în timpul unei  vizite a Ambasadorului Cubei în județ, în luna martie.

“Am stabilit că experiența pe care medicii cubanezi în tratarea afecțiunilor oncologice și diabetologice trebuie să intre și pe piața românească. În urmă cu două zile am primit o informare de la ministrul Afacerilor Externe care ni s-a specificat că există deja un acord negociat între Ministerul Sănătăţii din România şi Ministerul Sănătății Publice din Cuba, iar judeţul Vâlcea, prin Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, va fi printre primele unităţi spitaliceşti din România în care medicamentele şi medicii cubanezi vor veni pentru a încerca tratarea afecţiunilor oncologice şi diabetologice”, a explicat Adrian Buşu.

Ultimul update: 28 iunie 2019

SănătateaTV.ro