Alimentația sănătoasă, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă când mesele sunt bogate în grăsimi, reprezintă un criteriu esențial de care trebuie să ținem cont pentru a ne menține organismul cât mai sănătos. Astfel putem preveni apariția unor boli, printre care și diabetul zaharat – afecțiune de care suferă milioane de persoane din întreaga lume.

O alimentație sănătoasă trebuie să cuprindă cât mai multe legume și fructe și trebuie să înceapă cu un mic dejun sănătos.

Alimentația sănătoasă și importanța micului dejun în prevenirea unor afecțiuni, cum ar fi diabetul zaharat, au fost subiectele principale dezbătute în cadrul conferinței de presă “Alimentația și diabetul zaharat în perioada sărbătorilor de iarnă. Sănătatea se cunoaște de dimineata”, ce a avut loc pe 16 decembrie 2014, la Craiova. Manifestarea face parte din proiectul “Sănătatea se cunoaște de dimineață”, ce s-a desfășurat în 11 centre de diabet din România, și care se aliniază la recomandările IDF legate de Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului zaharat 2014.

Proiectul “Sănătatea se cunoaște de dimineață”, ediția Craiova, este o inițiativă a Centrului de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice Craiova cu sprijinul companiei farmaceutice Astra Zeneca.

SănătateaTV.ro