Începând cu anul 2012, la data de 3 octombrie, pneumologii din țara noastră marchează Ziua Pneumologiei Românești. Evenimentul este un prilej pentru ca specialiștii să prezinte un bilanț al realizărilor de anul trecut.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Societatea Română de Pneumologie, în 2016, preocupările specialiștilor s-au concentrat pe două zone: bolile transmisibile, unde tuberculoza a reprezentat principala activitate a medicilor, și bolile netransmisibile, domeniu în care pneumologii au susținut legea antifumat și și-au îndreptate atenția spre depistarea timpurie a bolilor cronice obstructive respiratorii.

Potrivit documentului, în urma eforturilor întreprinse de specialiști, rata îmbolnăvirilor cu tuberculoză a scăzut. În acest sens, Societatea Română de Pneumologie a subliniat importanța programului de control al tuberculozei, care a rămas în continuare o prioritate atât a Societății, cât și a Ministerului Sănătății.

În ceea ce privește bolile netransmisibile, Societatea amintește organizarea mai multor evenimente în acest domeniu, adresate atât specialiștilor, cât și viitorilor medici pneumologi.

De asemenea, au fost continuate colaborările cu Societatea Română de Cardiologie, cu Societatea Română de Medicină Internă, cu Societatea Română de Medicina Familiei, dar și cu organizații non-guvernamentale precum „România Respiră”, se mai arată în comunicat. 

SănătateaTV.ro