Personalitati medicale internationale, membri de onoare ai Societatii de Neuropatie Diabetica - NEURODIAB

Mai mulți medici renumiți la nivel mondial au fost declarati membri de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică în semn de recunoaștere a activității științifice, precum și a contribuției pe care au adus-o în managementul acestei afecțiuni, dar și cercetării în domeniu.

Personalitățile medicale marcante s-au alăturat Societății de Neuropatie Diabetică – NEURODIAB și au susținut permanent proiectele de educație medicală și campaniile de informare publică în care este implicată Societatea.

Membri de onoare ai Neurodiab au devenit:

Prof. Dr. Rodica Pop Bușui, profesor de medicină internă la Universitatea din Michigan, Co-Director al Centrului de Neuropatie și Președinte de Cercetare Clinică Universitatea din Michigan.

Prof. Andrew JM Boulton din Marea Britanie profesor de medicină, Universitatea din Manchester și medic consultant, Manchester Royal Infirmary, președinte al Inițiativei Internaționale pentru Educația în Diabet.

Prof. Dan Ziegler din Germania, șef secția de Neuropatie la Centrul German de Diabet din cadrul Universității Heinrich Heine, Germania.

Dr. Vilma Urbancic din Slovenia, medic specialist în medicină internă-diabetologie, Departamentul de Endocrinologie, Centrul Medical Universitar, Ljubljana, Slovenia, Membru fondator al DFSG și al Grupului internațional de Lucru privind Piciorul Diabetic și Vicepreședinte al D-Foot International.

Prof. Dr. Aaron Vinik, profesor de medicină, patologie și anatomie, director de cercetare, Strelitz Diabetes Center, Virginia de Est Facultatea de Medicină, Norfolk, Virginia.

Prof. Dr. Gheorghe Băcanu, cel care a creat specialitatea distinctă Diabetologie la Medicina din Timişoara, profesor şi fost prodecan, prorector și rector al Universităţii de Medicină din Timişoara, membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale.

Prof. Dr. Peter Kempler din Ungaria, medic specialist în medicină internă, diabetolog,  Universitatea Semmelweis Budapesta.

„Neuropatia diabetică este cea mai frecventă complicație a diabetului zaharat, care trebuie diagnosticată cât mai precoce, tratată și monitorizată cât mai eficient. Societatea de Neuropatie Diabetică organizează constant evenimente adresate personalului medical implicat în îngrijirea pacienților cu neuropatie diabetică, în vederea creșterii calității îngrijirii acestora în concordanţă cu ultimele ghiduri și studii internaţionale. Încă de la înființarea sa, reputați specialiști internaționali din domeniu au susținut activitatea Societății de Neuropatie Diabetică și s-au implicat direct în proiectele dedicate managementului eficient al neuropatiei și creșterii calității vieții pacienților” a declarat prof. dr. Gabriela Radulian, Președintele Societății de Neuropatie Diabetică NEURODIAB.  

SănătateaTV.ro