La 60 de ani de la înființarea unității medicale, medicii și managerul Institutului Clinic Fundeni își doresc un spital nou unde să activeze.

"Tuturor factorilor decidenți din țara asta le-aș transmite o rugăminte: Aceea că este necesar ca pe această platformă Fundeni să fie construit un spital nou. Este o nevoie medicală a noastră, a tuturor. Și așa cum eu am promis că o să fac tot ce pot pentru orice pacient aflat în suferință, oricând, indiferent unde mă voi afla, cred că și dânșii, atunci când au intrat în politică sau în funcții decidente, au făcut niște promisiuni. Eu cred că promisiunea cea mai importantă pe care ar trebui să o facă este aceea de a înființa un spital nou pe această platformă", a spus conf. dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni

"La nivelul Ministerului Sănătății, unde vorbim de zeci de miniștri, ați văzut cum merg lucrurile. Probabil că o continuitate în conducere, și la Ministerul Sănătății și la nivelul Institutului Clinic Fundeni, va putea să determine și apariția unei clădiri noi", a comentat conf. Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. Acesta a adăugat și  că este nevoie  să fie alocați mai mulți bani Institutului Clinic Fundeni.

"Într-adevăr, România are nevoie de spitale noi. Și pot spune că Fundeniul are nevoie de mai mulți bani.  Are nevoie de mai mulți bani pentru investiții", a subliniat conf. Buicu.

 

Mesaje la aniversare

 

În cadrul galei aniversare, Diana Păun, consilierul prezidențial pe probleme de Sănătate , a declarat că activitatea  Institutului Clinic Fundeni este un model de bună practică.

"La mulți ani! 60 de ani de la înființarea Institutului Clinic Fundeni înseamnă șase decenii de competență, transparență, echitate, eficiență și eficacitate în identificarea și soluționare nevoilor pacienților. În semn de profundă apreciere pentru profesionalismul și pentru valorile promovate în rândul tinerei generații de profesioniști din domeniul Sănătății, președintele României acorda în luna aprilie a acestui an Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler Institutului Clinic Fundeni. De prea puține ori vorbim despre excelență în medicina românească și trebuie să recunoaștem că avem povești de succes, în special din sfera prodesioniștilor în sănătate și a managerilor de spitale.  Aceste modele de bune practici trebuie recunoscute și valorificate, așa cum preciza domnul președinte. (...) Institutul Clinic Fundeni constituie un bun exemplu al îmbinării tradiției cu modernitatea, având șase decenii de activitate în slujba pacientului"a spus Diana Păun.

“Ce înseamnă pentru noi Institutul Clinic Fundeni? Înseamnă viață. Înseamnă șansa la o nouă viață. Iar acest lucru este posibil numai ca urmare a unui efort colectiv desfășurat în această instituție medicală, un efort care se desfășoară non-stop, 24 din 24 de ore, uneori în zile de sărbători legale, chiar și din timpul liber. La Fundeni s-a cimentat o relație foarte frumoasă, sănătoasă între pacient și medic (...). Să poți să suni medicul, profesionistul și la 10 dimineața și la 10 noaptea pentru a-i comunica anumite probleme de sănătate și să-ți dea soluțiile oportune pentru a fi în siguranță este un lucru extraordinar”, a spus Gheorghe Tache, președintele Asociației Transplantanților din România.

 

Foști pacienți, alături de Institutul Clinic Fundeni

 

Pe scena Palatului Parlamentului au urcat și foști pacienți celebri ai Institutului Clinic Fundeni, pentru a le mulțumi medicilor care i-au ajutat în momentele de cumpănă. Printre ei se numără fostul pugilist Mihai Leu, dar și fostul președinte Emil Constantinescu.

Mesaje de felicitare au transmis și ambasadorul Israelului în România, David Saranga, dar și Ambasada Statelor Unite la București. 

Institutul Clinic Fundeni înregistrează peste 65.000 de pacienți în regim de spitalizare continuă, 90.000 în regim de spitalizare pentru o singură zi, în timp ce camerele de gardă cuantifică pe parcursul unui an, peste 160.000 de consultații. Totodată, la nivelul Institutului Clinic Fundeni din București, pentru aceeași perioadă de timp, statistica ne arată un număr de aproximativ 6,4 milioane de analize și investigații de laborator și imagistice.

Ultimul update: 8 iulie 2019