La 60 de ani de la infiintarea unitatii medicale, medicii si managerul Institutului Clinic Fundeni isi doresc un spital nou unde sa activeze.

“Tuturor factorilor decidenti din tara asta le-as transmite o rugaminte: Aceea ca este necesar ca pe aceasta platforma Fundeni sa fie construit un spital nou. Este o nevoie medicala a noastra, a tuturor. Și asa cum eu am promis ca o sa fac tot ce pot pentru orice pacient aflat in suferinta, oricand, indiferent unde ma voi afla, cred ca si dansii, atunci cand au intrat in politica sau in functii decidente, au facut niste promisiuni. Eu cred ca promisiunea cea mai importanta pe care ar trebui sa o faca este aceea de a infiinta un spital nou pe aceasta platforma”, a spus conf. dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni

“La nivelul Ministerului Sanatatii, unde vorbim de zeci de ministri, ati vazut cum merg lucrurile. Probabil ca o continuitate in conducere, si la Ministerul Sanatatii si la nivelul Institutului Clinic Fundeni, va putea sa determine si aparitia unei cladiri noi”, a comentat conf. Florin Buicu, presedintele Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor. Acesta a adaugat si  ca este nevoie  sa fie alocati mai multi bani Institutului Clinic Fundeni.

“intr-adevar, Romania are nevoie de spitale noi. Și pot spune ca Fundeniul are nevoie de mai multi bani.  Are nevoie de mai multi bani pentru investitii”, a subliniat conf. Buicu.

 

Mesaje la aniversare

 

in cadrul galei aniversare, Diana Paun, consilierul prezidential pe probleme de Sanatate , a declarat ca activitatea  Institutului Clinic Fundeni este un model de buna practica.

“La multi ani! 60 de ani de la infiintarea Institutului Clinic Fundeni inseamna sase decenii de competenta, transparenta, echitate, eficienta si eficacitate in identificarea si solutionare nevoilor pacientilor. in semn de profunda apreciere pentru profesionalismul si pentru valorile promovate in randul tinerei generatii de profesionisti din domeniul Sanatatii, presedintele Romaniei acorda in luna aprilie a acestui an Ordinul Meritul Sanitar in grad de Cavaler Institutului Clinic Fundeni. De prea putine ori vorbim despre excelenta in medicina romaneasca si trebuie sa recunoastem ca avem povesti de succes, in special din sfera prodesionistilor in sanatate si a managerilor de spitale.  Aceste modele de bune practici trebuie recunoscute si valorificate, asa cum preciza domnul presedinte. (…) Institutul Clinic Fundeni constituie un bun exemplu al imbinarii traditiei cu modernitatea, avand sase decenii de activitate in slujba pacientului”a spus Diana Paun.

“Ce inseamna pentru noi Institutul Clinic Fundeni? inseamna viata. inseamna sansa la o noua viata. Iar acest lucru este posibil numai ca urmare a unui efort colectiv desfasurat in aceasta institutie medicala, un efort care se desfasoara non-stop, 24 din 24 de ore, uneori in zile de sarbatori legale, chiar si din timpul liber. La Fundeni s-a cimentat o relatie foarte frumoasa, sanatoasa intre pacient si medic (…). Sa poti sa suni medicul, profesionistul si la 10 dimineata si la 10 noaptea pentru a-i comunica anumite probleme de sanatate si sa-ti dea solutiile oportune pentru a fi in siguranta este un lucru extraordinar”, a spus Gheorghe Tache, presedintele Asociatiei Transplantantilor din Romania.

 

Fosti pacienti, alaturi de Institutul Clinic Fundeni

 

Pe scena Palatului Parlamentului au urcat si fosti pacienti celebri ai Institutului Clinic Fundeni, pentru a le multumi medicilor care i-au ajutat in momentele de cumpana. Printre ei se numara fostul pugilist Mihai Leu, dar si fostul presedinte Emil Constantinescu.

Mesaje de felicitare au transmis si ambasadorul Israelului in Romania, David Saranga, dar si Ambasada Statelor Unite la Bucuresti. 

Institutul Clinic Fundeni inregistreaza peste 65.000 de pacienti in regim de spitalizare continua, 90.000 in regim de spitalizare pentru o singura zi, in timp ce camerele de garda cuantifica pe parcursul unui an, peste 160.000 de consultatii. Totodata, la nivelul Institutului Clinic Fundeni din Bucuresti, pentru aceeasi perioada de timp, statistica ne arata un numar de aproximativ 6,4 milioane de analize si investigatii de laborator si imagistice.