Cinci copii, toți născuți prin cezariană la Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu ”, în perioada 25.03.2019-30.04.2019, au fost internați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, cu posibile infecții stafilococice (MRSA),  potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, DSPMB, citate de Ministerul Sănătății într-un comunicat.

Doi dintre pacienți au fost externați, iar dintre cei trei copii internați în prezent la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, un caz  este confirmat cu stafilococ MRSA.  Pentru celelalte două cazuri probele sunt încă în lucru.

În perioada 08.05-15.05.2019, inspectorii sanitari însoțiți de  medici epidemiologi din cadrul Compartimentului Supraveghere Epidemiologica și Control Boli Transmisibile din cadrul DSPMB efectueaza o acțiune de control privind respectarea normelor de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate actului medical, normelor tehnice privind curățenia, dezinfecția și sterilizarea, precum și normele tehnice privind gestionarea deșeurilor rezultate din activități medicale, subliniază Ministerul Sănătății.

În cadrul verificarii au fost prelevate un numar de 48 de probe de sanitație, exudate nazale și probe de apă sterile.

Pentru investigarea posibilului focar de stafilococie cu MRSA pentru copiii născuți în perioada 25.03.2019-30.04.2019 în Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu” se verifică foile de observație ale tuturor copiilor născuți în perioada menționată.

Ultimul update: 9 mai 2019

SănătateaTV.ro