Ministerul Sănătăţii a inventariat şi evaluat, din punct de vedere tehnic şi al modului de păstrare, dispozitivele medicale aflate în cele 67 unităţi sanitare care, începând cu anul 2011, nu mai sunt în contract cu casele de asigurări de sănătate, potrivit unui comunicat de presă.

„Avem în jur de 400 aparate medicale de înaltă performanţă, ca de exemplu aparate de radiologie, ATI, ecografe, aparatură pentru sălile de operatie, pentru laborator şi fizioterapie. O parte au fost transferate la spitalele judeţene de la aceste unităţi”, a declarat ministrul Sănătăţii, dr. Vasile Cepoi.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că, procesul de transfer al dispozitivelor medicale va continua în următoarea perioadă, dar numai în funcţie de finalizarea şi soluţionarea analizelor pe care echipe ale Ministerului Sănătăţii le realizează în această perioadă la unităţile sanitare pentru care autorităţile publice locale au solicitat reaorganizarea în centre multifuncţionale de sănătate sau în unităţi sanitare.  

SănătateaTV.ro