Ministrul Sănătății, prof.dr. Florian Bodog, a semnat astăzi, contractele de achiziție a 14 echipamente Computer Tomograf, a 24 aparate de Rezonanţă Magnetică şi a 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea şi partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN).

Aparatura medicală va fi folosită pentru dotarea a 30 de spitatele județene și din București din care aceste echipamente lipsesc.

„Astăzi îndeplinim o promisiune din Programul de Guvernare, care prevede un CT și un RMN pentru fiecare spital care nu are astfel de echipamente. Nu ne-am limitat doar să bifăm o măsură, ci am înlocuit și echipamentele vechi din spitale, care nu mai puteau fi utilizate. Pentru prima dată în istoria sistemului public de sănătate, facem achiziții de aparatură imagistică medicală pentru a crea, la nivel național, o rețea de imagistică medicală sustenabilă și interconectată”, a afirmat ministrul Sănătății, prof. dr. Florian Bodog.

Echipamentele vor fi achiziționate în baza Acordului de împrumut cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro, accesat în anul 2014 și care a fost deblocat la începutul anului 2017.

Acordul mai prevede construcția de secții noi ATI și UPU, Centre de mari arși, blocuri operatorii și reabilitarea centrelor existente pentru diverse specialități, precum și achiziții de echipamente necesare în secțiile de ATI, UPU, blocuri operatorii, paliație, imagistică, radioterapie și screening afecțiuni oncologice.

    

Ultimul update: 16 octombrie 2018

SănătateaTV.ro