Spitalele municipale Târnăveni și Sighișoara beneficiază de finanțare de câte un milion de lei din partea Ministerului Sănătății pentru achiziționarea de dotări. Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, Florin Buicu, pe Facebook.

La această sumă se adaugă confinanțare din partea Consiliului Județean Mureș, respectiv Consiliului Local Sighișoara.

Spitalul Municipal Târnăveni va achiziționat un aparat de anestezie, un aparat de ventilație mecanica, un endoscop pentru artroscopii, două tărgi hidraulice, o targă de transport pacienți, un defribilator cu monitor, un autclav, o aparat Roentgen mobil și o masă de consultație cu sistem hidraulic.

Solicitările privind dotările necesare au fost înaintate de către Spitalul Municipal Târnăveni, prin intermediul Direcției de Sănătate Publică a Județului Mureș, și au fost aprobate de către Ministerul Sănătății.

Spitalul Municipal Sighisoara va achiziționa un aparat de anestezie generală, un aparat de ventilație mecanică, un ecograf cu două sonde, un turn de chirurgie endoscopică cu accesorii pentru chirurgie, un sistem de monitorizare centrală, un analizor de gaze sangvine, o instalație de sterilizare automată și un aparat Roentgen digital grafie.

Solicitările privind dotările necesare au fost înaintate de către Spitalul Municipal Sighișoara prin intermediul Direcției de Sănătate Publică a Județului Mureș și aprobate de către Ministerul Sănătății.

Ultimul update: 25 iunie 2019

SănătateaTV.ro