Ministrul Sănătăţii, prof. dr. Florian Bodog, şi Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, au semnat în această dimineaţă un protocol de colaborare în ceea ce priveşte identificarea şi analiza soluţiilor de relocare a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca).

„Spitalul Floreasca, după cum ştiţi, nu este un spital care se adresează doar Bucureştiului. Spitalul Floreasca este unul dintre capetele de pod ale României la momentul de faţă. Aici se aduc pacienţi din toată ţara. Accesul, în momentul de faţă, la Spitalul Floreasca se face destul de greu. Dar noi ne gândim acum să creştem confortul pentru pacienţi, să creştem posibilitatea de a beneficia de tratamente moderne şi acest lucru nu se poate face decât respectând în întregime circuitele, ceea ce la clădirile actuale, indiferent câte investiţii am face, nu se poate. (...) Acesta este motivul pentru care am semnat acest protocol cu Primăria”, a declarat ministrul Sănătăţii în cadrul ceremoniei de semnare a protocolului.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în perioada următoare, cele două instituții vor desemna un grup de lucru care va analiza avantajele şi dezavantajele unui astfel de demers şi va stabili calendarul de implementare a acțiunilor aprobate.

SănătateaTV.ro