Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a discutat cu managerii spitalelor din judeţul Bacău despre modalitățile de eficientizare a activității din respectivele unități sanitare, în cadrul unei vizite de lucru, anunță un comunicat de presă al Ministerului.

În urma discuțiilor s-a decis alocarea unor fonduri de 1 milion de lei pentru spitalul din Buhuși, pentru achiziționarea echipamentelor de radiologie care să înlocuiască aparatura învechită utilizată în prezent.

Ministrul Sorina Pintea a vizitat și Spitalul Județean de Urgență Bacău, care, în urmă cu câteva luni, a primit aparatură de radioterapie prin programul derulat împreună cu Banca Mondială,

Vizita ministrului a avut loc după întâlnirea pe care Sorina Pintea a avut-o cu președintele Cosiliului Județean și primarul Municipiului Bacău în cadrul căreia i-a fost prezentat proiectul de asociere dintre spitalul municipal și cel județean, mai informează comunicatul de presă.

Potrivit documentului, proiectul prevede realizarea unei singure entități medicale care să asigure servicii medicale de calitate pentru peste 600.000 de locuitori din județul Bacău.

SănătateaTV.ro