Ministrul Sănătății le-a mulțumit donatorilor de sânge pentru gestul lor, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge.

“Astăzi este Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Aș vrea să le mulțumesc public celor care, donând, fac diferența între viață și moarte”, a declarat ea.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, prezidează reuniunea  reuniunea formală a miniștrilor Sănătății în cadrul Consiliului UE, în  mandatul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene – ultimul eveniment oficial din domeniul sănătății din aceste șase luni. La final, ea va preda președinția omologului său finlandez.

La sosirea la Luxembourg, unde se desfășoară întâlnirea, Sorina Pintea a prezentat agenda discuțiilor. “În întâlnirea de astăzi vom aborda teme importante referitoare la garantarea accesului la sisteme de sănătate importante pentru toți cetățenii europeni”, a declarat ea.

Printre alte teme de pe ordinea de zi se numără adoptarea concluziilor Consiliului privind rezistența microbiană, facilitarea investițiilor în sănătate și regulamentul privind evaluarea tehnologiilor în Sănătate.

De asemenea, vor fi trecute în revistă realizările Președinției României la Consiliul European.

Ultimul update: 14 iunie 2019

SănătateaTV.ro