Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat în cadrul deschiderii Profit Health Forum, manifestare organizată de Profit.ro, că în sistemul de sănătate din ţara noastră este nevoie de o mai multă organizare şi implicare, de la începutul mandatului şi până în prezent fiind semnate în jur de 20 de ordine de ministru.

Printre obiectivele expuse de ministrul Sorina Pintea în cadrul Profit Health Forum, obiective pe care Ministerul Sănătăţii se focusează în acest moment, se regăsesc: introducerea de noi molecule, programele de screening – la care se lucrează -, cancerul colorectal, leziunile precanceroase mamare şi tuberculoza.

Ministrul de resort a făcut referire şi la fenomenul plecări medicilor din ţară şi a declarat că pentru a putea avea grijă de pacienţi şi pentru ca aceştia să beneficieze de cele mai bune îngrijiri şi servicii medicale este esenţial că medicii să fie motivaţi şi să rămână să lucreze în unităţile sanitare din ţara noastră.

„Ca să putem avea grijă de pacienţi, trebuie să ţinem medicii în ţară! Aștept ziua de 15 aprilie, când vor apărea fluturașii (n.r. de salariu)”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

În ceea ce priveşte taxa clawback, ministrul Sorina Pintea a precizat că această taxă este destul de mare.

SănătateaTV.ro