Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a afirmat că principalul său obiectiv îl reprezintă situația spitalelor regionale. Declarația a fost făcută în cadrul conferinței comune cu fostul ministru al Sănătății, prof.dr. Florian Bodog, organizată cu prilejul predării-primirii mandatului.

„Obiectivul principal în acest moment pentru mine sunt spitalele regionale, pentru că oamenii au nevoie de aceste spitale. Aș vrea să intru în fiecare spital județean din țara aceasta, pentru că oamenii se plâng de prea multe ori și, din păcate, de cele mai multe ori, au dreptate. Sunt convinsă că doar văzând cu ochii mei voi putea, împreună cu cei de acolo, să găsim soluții ”, a afirmat Sorina Pintea.

Ea a precizat că va continua proiectele prevăzute în programul de guvernare şi că doreşte o bună colaborare cu asociaţiile de pacienţi şi organizaţiile neguvernamentale.

„Am venit la Ministerul Sănătăţii să fac ceva, nu să devin cineva. Am venit să continui proiectele pe care domnul Bodog le-a început, tot ceea ce este expus în programul de guvernare, dar aş mai vrea să fac un lucru: să aduc comunitatea lângă noi. Pentru mine este foarte important să am o colaborare foarte bună cu asociaţiile de pacienţi, cu ONG-urile, având în vedere că am o experienţă în acest sens de la spitalul pe care l-am condus aproape cinci ani.”, a spus noul ministru al Sănătății.

Baremul minimal, o posibilă soluție pentru lipsa medicametelor de pe piață

Referitor la lipsa medicamentelor de pe piață, Sorina Pintea a menționat că o posibilă soluție ar fi stabilirea unui barem minimal pentru fiecare patologie, dar acesta ar trebui stabilit de comisiile de specialiate, dând asigurări că se va ocupa de această situație cât mai repede.

În ceea ce privește transplanturile, ministrul Sănătății a subliniat încă o dată necesitatea implementării unei noi legi a transplantului și a existenței transparenței în domeniu.

De partea cealaltă, fostul ministru al Sănătății, prof. dr. Florian Bodog, a afirmat că şi-a dorit în mandatul său să ofere mai multă accesibilitate pacienţilor la servicii medicale şi o dotare mai bună spitalelor. În acest context, el a menționat că în mandatul său a crescut accesul pacienţilor la tratamente inovatoare şi s-a actualizat lista de medicamente compensate.

El a precizat, de asemenea, că s-au introdus contracte cost-volum pentru hepatită C pentru 12 mii de pacienţi, precum şi contracte cost-volum pe oncologie, pentru boli rare, reumatologie, cardiologie. Totodată, el a amintit că au fost contractate cinci echipamente de radioterapie.  

SănătateaTV.ro