Un nou concept de acordare a primului ajutor cu autovehicule fără capacitate de transport a fost lansat în data de 6 august 2011. La lansare a fost prezent şi ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, precum şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş şi subsecretarul de stat,  dr. Raed Arafat.

Astfel, SMURD Bucureşti va fi dotat cu două motociclete SMURD destinate intervenţiei rapide şi acordării primului ajutor la locul accidentului. Cele două motociclete SMURD vor fi utilizate în Bucureşti, în special în zona centrală, acolo unde există un trafic intens sau în zonele cu acces limitat.

Fiecare dintre motocicletele SMURD achiziţionate este dotată cu toate echipamentele medicale necesare acordării primului ajutor. Tot în data de 6 august 2011 a fost lansat şi primul echipaj de prim ajutor care utilizează maşina de pompieri echipată cu dotare medicală. Treptat vor fi operaţionale şase maşini de acest tip care vor asigura în zona unităţilor de pompieri intervenţiile de urgenţă până la sosirea unui echipaj de prim ajutor.

SănătateaTV.ro