Doi răniți dintre cei opt internați în spitalele din București în urma tragediei de la Săpoca sunt în continuare în stare gravă, anunță Ministerul Sănătății (MS). Este vorba de pacienta internată la Spitalul Universitar, care a fost supusă unei intervenții neurochirurgicale și se află în continuare la terapie intensivă. Femeia este intubată, ventilată mecanic și instabilă hemodinamic, arată cel mai recente date transmise de reprezentanții MS. Cealaltă victimă aflată în stare gravă este internată la Spitalul Pantelimon, iar medicii spun că starea sa este staționară.

Bărbatul internat la Spitalul Floreasca este în stare stabilă. La reevaluarea CT leziunile intracerebrale apar ca fiind stabile, mai exact nu au evoluat, nici nu s-au resorbit, explică MS. Medicul de la secția de terapie intesivă va încerca astăzi să oprească sedarea pacientului.

Celelalte cinci victime sunt atent monitorizate. A doua pacientă aflată la Spitalul Universitar nu a avut nevoie de intervenție chirurgicală și este în stare stabilă. În schimb, pacienta internată la Spitalul Pantelimon a solicitat externarea și a cerut să fie supravegheată în continuare la Buzău, mai arată MS.

În privința victimelor de la Spitalul Bagdasar Arseni, MS anunță că pacienta în vârstă de 83 de ani este în stare staționară, cea de 62 de ani ar urma să fie luni operată și urmează tratament, iar pacientul de 60 de ani se află sub tratament, în acest moment nefiind necesară intervenția chirugicală.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, un bărbat aflat în sevraj alcoolic a atacat pacienții internați în Spitalul de Psihiatrie Săpoca cu un stativ pentru perfuzii. Patru oameni au murit pe loc, iar a cincea victimă a decedat la spital, după două zile.

Ultimul update: 22 august 2019

Autor:

Ștefania Doroftei

Ștefania Doroftei este jurnalist cu experiență în radio, televiziune și presa scrisă.