Medicamentele noi care vor fi incluse pe lista de compensate şi gratuite ar putea fi disponibile pacienţilor in al doilea trimestru.  Estimarea ii apartine secretarului de stat in Ministerul Sanatatii Nelu Tataru.

„Tendinţa ministerului este de a introduce cat mai multe medicamente care sa se inscrie şi in protocoalele noastre, pe care vrem oarecum sa le aducem şi la nivel european pe toate”, a spus secretarul de stat.

Nelul Tataru a precizat ca lista medicamentelor care urmeaza sa fie compensate şi gratuite ramane deschisa.
„inca este deschisa acea lista. Aseara a aparut ultima modificare a acestei liste, urmand ca dupa discuţiile de astazi şi dupa discuţiile cu Casa (de Asigurare – n.r.) şi comisiile de specialitate sa mai putem introduce (medicamente – n.r.). (…) Noi am dat un termen final de 10-14 zile, dupa ce vin şi raspunsurile de la comisie, dupa care sa dam şi aceasta hotarare de guvern. Comisiile trebuie sa ne dea nota finala şi partea tehnica din MS. (…) Pentru protocoalele terapeutice – primul trimestru sa putem face aceste protocoale”, a explicat reprezentantul Ministerului Sanatatii.
<![if !supportLineBreakNewLine]>
<![endif]>