Unele produse de tip pastile de supt împotriva răcelii şi gripei conţin peste 10 aditivi alimentari de tip E, potrivit rezultatelor unui studiu publicat de asociaţia de protecţie a consumatorilor InfoCons. Asociaţia a analizat 30 de produse de acest tip cu privire la conţinutul de E-uri şi de zahăr sau îndulcitori și a descoperit că există produse care conțin 10, 15 sau chiar 18 E-uri. Din cele 30 de pastile, un singur tip nu conținea niciun aditiv alimentar, în timp alte patru tipuri aveau un singur produs de tip E.

 Pe de altă parte, studiul a arătat că multe pastile de supt împotriva răcelii şi gripei conțin mai mult zahăr decât scriu pe etichetă, iar unele produse nu menționează deloc faptul că ar conține zahăr sau îndulcitori artificiali, transmite Agerpres.

InfoCons menţionează că „doar 43% din produsele studiate au avut cantitatea de zahăr/îndulcitor menţionată pe etichetă, deşi toate produsele au avut în componenţa lor zahăr/îndulcitori. În cadrul studiului sunt prezente şi produse care au în componenţa lor diverse gusturi de fructe, însă acestea au de fapt AROME ale fructelor respective”.

„Citiţi eticheta! Chiar dacă cumpărăm de la farmacie, surprizele pot apărea oricând şi pentru o banală răceală sau gripă când ne doare gâtul să fim atenţi să nu cumpărăm produse care conţin mult zahăr, multe E-uri sau dacă cumpărăm astfel de produse măcar să o facem în cunoştinţă de cauză”, a fost sfatul preşedintelui asociaţiei, Sorin Mierlea, către consumatori.

Ultimul update: 6 decembrie 2019