Neuropatia autonomă sau vegetativă este un tip de neuropatie diabetică care afectează sistemul nervos vegetativ. Acesta este responsabil de reglarea activității organelor interne, cum ar fi: inima, plămânii, sistemul digestiv, ochii, glandele sudoripare.

Complicațiile generate de acest tip de neuropatie diabetică pot avea un impact extins la nivelul organelor interne, îngrijirea persoanelor cu această complicație a diabetului zaharat necesitând un efort multidisciplinar.

Implicațiile neuropatie vegetative vor fi dezbătute în cadrul Școlii de Vară Neurodiab 2015, eveniment organizat de către Societatea de Neuropatie Diabetică.

Pe lângă aspectele ce vizează strict neuropatia autonomă, tematica evenimentului include printre altele și problematica afecțiunilor cardiovasculare din diabet, motilitatea gastrointestinală în diabet, neuropatia somatică, neuropatia fibrelor subțiri, disfuncția erectilă sau disfuncția vezicii urinare.

„Ediția de anul acesta a Școlii de Vară NeuroDiab propune o tematică complexă, de actualitate în ceea ce privește problematica și managementul neuropatiei diabetice, în particular al neuropatiei autonome. Cursurile vor avea o abordare pluridisciplinară, acoperind teme de importanță majoră din specialitățile implicate în îngrijirea persoanelor cu neuropatie diabetică. Totodată, participanții vor fi implicați și în ateliere practice, pentru că scopul principal al conferinței este să ofere un program de educație medicală continuă care să completeze conceptele teoretice cu aspecte ce țin de practica medicală curentă”, a declarat conf. univ. dr. Ioan A. Vereșiu, președintele Societății de Neuropatie Diabetică.

Școala de Vară NeuroDiab 2015 are loc în perioada 17-18 iulie 2015 în Sinaia.

Acest articol v-a fost oferit cu sprijinul Societății de Neuropatie Diabetică. 

SănătateaTV.ro