Încă 47 cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, în opt județe din România. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 18.561, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Astfel, cele mai multe cazuri confirmate în perioada 04.11.2019 – 08.11.2019 au fost raportate în județul Neamț – 24. În județul Suceava s-au înregistrat 10 cazuri, iar în Caraș Severin, 5. Câte două cazuri au fost raportate în județele Dolj, Mehedinți și Sălaj, în timp ce în Bacău și Timiș a existat câte un singur caz.

„Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu două-patru săptămâni; confirmarea și clasificarea unui caz durează, în medie, trei săptamâni”, specifică CNSCBT.

Peste o treime dintre cazuri, 6.234, au fost raportate în cazul copiilor cu vârste între 1 și 4 ani, în timp ce 3.914 au fost raportate în cazul bebelușilor mai mici de un an.

 

OMS, apel la vaccinare

 

Cele mai recente date globale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) arată că numărul cazurilor de rujeolă– care reprezintă una dintre cele mai contagioase boli din lume – a crescut cu 300% pe plan global în primele trei luni ale anului, în comparație cu aceeași perioadă a anului 2018. Aceasta vine pe fondul creșterilor consecutive înregistrate în ultimii doi ani.

”Impactul acestor epidemii este cu adevărat devastator, provocând nu numai pierderi de vieți omenești, dar și invalidități care ar putea fi evitate, ce afectează viețile familiilor și economiile naționale și care pun presiune pe sistemele de sănătate”, a subliniat Kate O’Brien, directorul Departamentului de Imunizare și Vaccinuri din cadrul OMS.

Ultimul update: 8 noiembrie 2019

SănătateaTV.ro