Norma de hrană a bolnavilor internați în spitalele din Bucureșt, administrate de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB)  va crește cu 50%, se arată într-un comunicat de presă.

Propunerea a fost făcută de primarul general al capitalei, Gabriela Firea, şi a fost votată în unanimitate de către consilierii generali.

„În baza referatelor primite la ASSMB de la managerii spitalelor aflate în Administrarea Municipiului București, am propus majorarea normei de hrană pentru bolnavii internați în aceste spitale cu 50% față de valorile prevăzute în HG 665/2016. Potrivit actului normativ, in prezent valoarea maximală a hranei zilnice pentru un pacient este cuprinsă între 7 și 19,4 lei, în funcție de modul de spitalizare și de afecțiuni”, a declarat Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, decizia a fost luată de comun accord de către toți specialiștii, aceştia fiind de părere că hrana pacienților este o componentă importantă a procesului de însănătoșire, complementară sau, în unele cazuri, legată direct de actul medical.

Potrivit datelor furnizate în comunicatul de presă, la Spitalul Gomoiu, norma de hrană pe zi pentru pacienții cu vârste 0-3 ani crește de la 10 lei la 15 lei, iar pentru cei cu vârste între 3-18 ani crește de la 12 lei la 18 lei, la Maternitatea Filantropia, pentru gravide sau lăuze norma de hrana va crește în medie de la 15 lei la 22,5 lei.

Aceeași majorare de la 15 la 22,5 se aplică și pentru pacienții cu diabet de la Spitalul Sf. Maria, pacienții cu hepatită sau afecțiuni oncologice tratați la Spitalele Carol Davila, Cantacuzino sau Victor Babeș.

Pentru pacienții de la Spitalul Foisor cu probleme ortopedice, valoarea normei de hrană crește de la 10 la 15 lei, iar la Spitalul Victor Babes, pentru unele categorii de bolnavi cu afectiuni mai grave –TBC, HIV, SIDA , norma de hrană creşte de la 16 la 24 de lei, se mai arată în comunicatul de presă. 

SănătateaTV.ro