O dietă bogată în acizi grași Omega-3, Omega-6 ar putea reduce riscul apariției diabetului 2 cu mai mult de o treime, arată un studiu efectuat recent.

La realizarea studiului au participat aproape 40 de mii de oameni din 10 țări, cu vârste cuprinse între 49 și 76 de ani, care nu sufereau de diabet de tip 2. În timpul monitorizării, 4347 de persoane au dezvoltat această afecțiune.

Pe timpul cercetării, specialiștii au măsurat nivelul din sânge al acidului linoleic, principala formă de Omega-6 din organism. Astfel, ei au ajuns la concluzia că persoanele care prezintă un nivel mai ridicat din acest compus au șanse cu 35% mai mici să dezvolte diabetul de tip 2.

Studiul a fost realizat de Institutul pentru Sănătate Globală din Australia și a fost publicat în revista The Lancet Diabetes & Endocrinology.

Acizii grași Omega-6 sunt considerați esențiali pentru sănătate. Ei ajută nu doar funcționarea creierului, dar au și un rol esențial în creșterea părului, reglarea metabolismului și sănătatea oaselor. Deoarece corpul nu are capacitatea de a produce Omega-6, aceasta trebuie asimilată din anumite alimente precum nucile sau uleiul de floarea soarelui și de porumb. 

SănătateaTV.ro