Potrivit unui studiu realizat de o organizație non-profit din Australia, indiferent de intensitatea sa, cel puțin o oră de mișcare pe săptămână poate preveni apariția depresiei.

Studiul arată că persoanele care nu fac mișcare au cu 44% mai multe șanse să cadă pradă depresiei decât cele care fac o oră, două de sport pe săptămână.

Potrivit specialiștilor, mișcarea are un efect benefic asupra organismului, indiferent de gradul său de intensitate.

Autorii studiului au ajuns la concluzia că aproximativ 12% dintre cazurile de depresie ar fi putut fi prevenite, dacă participanții la cercetare ar fi făcut cel puțin o oră de exerciții fizice pe săptămână.

„Nu știm cu exactitate de ce exercițiul are acest efect, dar credem că se datorează impactului combinat al diferitelor beneficii fizice și sociale ale activității fizice”, spune coordonatorul studiului, prof. dr. Samuel Harvey.

Studiul a analizat datele a aproape 34 de miii de oameni, care au fost monitorizați timp de 11 ani, și a fost publicat în revista American Journal of Psychiatry.

Depresie este o afecțiune des întâlnită în rândul populației din întreaga lume. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), la nivel global, peste trei sute de milioane de oameni suferă de această afecțiune.

În România, aproximativ 5% din populație suferă de depresie, indică datele OMS.

SănătateaTV.ro