Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) încurajează alăptarea la sân şi atrage atenţia asupra beneficiilor cognitive pe care acest obicei le are. De asemenea, alăptarea bebeluşului la sân nu ajută doar copilul, ci inclusiv pe mamă, în menţinerea stării de sănătate, arată o informare postată pe www.who.int .

Concret, alăptarea la sân în primele șase luni de viață ajută în prevenirea diareei și a pneumoniei, două cauze majore de deces în cazul nou-născuților. În cazul femeilor care alăptează, riscul în rândul acestora de a dezvolta cancer mamar sau ovarian scade, susţin reprezentanţii OMS.

Cu toate acestea, un raport lansat recent de UNICEF și Organizația Mondială a Sănătății, alături de Colectivul Global pentru Alăptare,arată căîn nicio țară din lume nu sunt atinse standardele recomandate în ceea ce privește alăptarea nou-născuților, potrivit www.who.int. În acest context, UNICEF şi OMS lansează un proiect prin care alăptarea la sân să fie promovată.  

În acelaşi timp, Colectivul Global pentru Alăptare face un apel către toate națiunile lumii astfel încât să se aibă în vedere creşterea investiţiilor pe acest segment şi dezvoltarea obiceiului de a alăpta la sân, implementarea în maternităţi a unor acţiuni prin care să se faciliteze alăptarea la sân şi să se ofere sfaturi legate de obiceiul alăptării, consilierea în alăptare ca parte a unei politici de sănătate ce vizează acest obicei şi încurajarea comunităţii să protejeze, promoveze şi să susţină alăptarea la sân, conform www.who.int .

SănătateaTV.ro