Asociatia Pavel
CONCEPT

Asociaţia P.A.V.E.L. – asociaţia părinţilor cu copii bolnavi de cancer şi Sănătatea Press Group vă invită în data de 28 aprilie 2012 la cea de-a doua Conferinţă Naţională “Actualităţi în Oncologia Pediatrică”, organizată în colaborare cu Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică.

A doua Conferinţă Naţională „Actualităţi în Oncologia Pediatrică” urmăreşte să îşi edifice statutul pe care l-a câştigat cu primul eveniment şi anume cea mai importantă manifestare din România dedicată raportului dintre autorităţi, medici, asociaţii de pacienţi si companii în domeniul oncologiei pediatrice.

Continuând demersul comun început în urma cu un an, conferinţa aduce în centrul atenţiei atât a autorităţilor, specialiştilor din oncologie, reprezentanţilor organizaţiilor de pacienţi cât şi a liderilor şi formatorilor de opinie, situaţia copiilor bolnavi de cancer şi a familiilor acestora. Astfel, manifestarea își propune să identifice soluții concrete pentru îmbunătățirea situației copiilor cu cancer din România, prin congruența celor patru entități implicate: autorități, asociații de pacienți, medici și companii.

La eveniment vor participa cele mai marcante personalităţi din cadrul celor mai importante centre de oncologie pediatrică din ţară (Bucureşti, Cluj, Iaşi, Oradea, Târgu Mureş, Timişoara).

Asociaţiile de pacienţi prezente în cadrul evenimentului îşi vor face cunoscute proiectele pe care le derulează, planurile viitoare de intervenţie şi măsurile pe care doresc să le adopte în favoarea beneficiarilor lor, copiii bolnavi de cancer şi familiile acestora. Reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi vor expune în cadrul manifestării proiectele pe care le au în derulare în beneficiul copiilor cu cancer. Mai mult, evenimentul va facilita schimbul de experienţă între psihologi, asistenţi sociali, pedagogi şi alţi specialişti care îşi desfăşoară activitatea în cadrul oncologiei pediatrice.

Din partea autorităţilor, vor fi invitaţi să participe reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Direcţiei Generale de Protecţie a Copilului, Direcţiei Generale de Protecţie a Persoanelor cu Handicap, membri ai Comisiilor de Sănătate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului României.

Inscriere Asociatia Pavel
Conferinta Nationala Actualitati in Oncologia Pediatrica