Copiii cu vârste sub 10 ani vor avea acces gratuit în ştrandurile Capitalei, conform unei dispoziţii semnate de Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu. Aceştia vor putea beneficia de gratuitate la ştrandurile Ciurel, Giuleşti şi Berceni până la sfârşitul vacanţei de vară.

Efortul financiar va fi suportat din bugetul Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement. Ştrandurile Capitalei, administrate de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, sunt pregătite să primească publicul, în program prelungit, chiar şi non-stop, pentru a oferi o soluţie celor care doresc să se recreeze pe perioada caniculei, informează un comunicat de presă al municipalităţii.

Primăria Capitalei a amenajat Ştrandul Crângaşi (Dâmboviţa) din str. Virtuţii, nr. 24, sector 6, deschis non-stop, dotat cu trei bazine pentru adulţi, două bazine pentru copii şi două terenuri de fotbal, un teren tenis şi trei tobogane pentru copii. Totodată, în Capitală funcţionează Ştrandul Berceni din str. Izvorul Oltului nr. 3, sector 4, care este deschis între orele 8,00 - 20,00 şi are un bazin pentru adulţi, un bazin circular pentru copii, un teren de baschet ultramodern, două terenuri fotbal-tenis, două terenuri pentru tenis de câmp şi un teren de minigolf.

Ştrandul Giuleşti din Calea Giuleşti, nr. 240, sector 6, este deschis între orele 8,00 - 20,00 şi deţine un bazin pentru adulţi. Primăria Capitalei mai oferă bucureştenilor şi Parcul Tineretului, cu trei terenuri de fotbal-tenis şi Parcul Crângaşi, cu patru terenuri de fotbal-tenis.

În prima parte a lunii iunie, Inspecţia Sanitară de Stat din Autoritatea de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (ISSASPMB) a desfăşurat o acţiune de control în ştrandurile din Bucureşti, pentru verificarea condiţiilor igienico-sanitare. Au fost controlate cinci unităţi care funcţionau în acestă perioadă şi au fost constatate deficienţe igienico-sanitare precum nefinalizarea amenajării bazinelor, a grupurilor sanitare, a ghenei de reziduuri solide la două unităţi; neefectuarea determinărilor specifice privind calitatea apei de îmbăiere la o unitate; lipsa dotării grupurilor sanitare cu materiale pentru igiena individuală la o unitate, a declarat pentru AGERPRES dr. Alina Popescu, de la Serviciul Alimentaţie al ISSASPMB.

Pentru neconformităţile la normele de igienă în vigoare s-au aplicat două amenzi în valoare de 6.500 lei, trei avertismente şi au fost acordate termene de remediere.

Dr. Alina Popescu a subliniat că în perioada de vară, apa ştrandurilor este controlată periodic din punct de vedere al încărcăturii microbiene şi al clorului rezidual, pentru a verifica dacă se face dezinfecţia bazinelor.

Sursa: Agerpres  

SănătateaTV.ro