În cadrul Clinicii Gral Medical, pacienții cu cancer de piele beneficiază de servicii complexe, de la stabilirea diagnosticului până la cele mai noi tehnici și metode de tratament.

„La Gral Medical pacienții pot beneficia de consult dermatologic cu tot ceea ce presupune, dermatoscopie, evaluarea leziunilor, partea de prevenție, de educație. Pacienții pot beneficia dacă este cazul de consult oncologic, studii imagistice, Computer Tomograf, RMN, ecografii ganglionare”, a declarat dr. Alina Suru, medic specialist dermatologie.

Cel de-al treilea tip de cancer frecvent în rândul populației este melanomul. Melanomul este cel mai agresiv tip de cancer, „marele inamic și dușman al pacienților și al nostru al dermatologilor”,  după cum a precizat dr. Alina Suru.

Melanomul apare în general la persoanele cu piele deschisă sau care stau în mod abuziv la soare.

„Cine este predispus la melanom? Din nou fototipurile deschise, 1 și 2, cei care se expun la soare. Aici este foarte importantă expunerea în copilărie sau la tineri. Cei care se expun agresiv și suferă arsuri solare la vârste fragede, cei care au mulți nervi melanocitari. Se consideră că riscul este mai mare la o persoana care are peste 50 de nervi melanocitari decât la o persoană care are mai puțin de 10 nervi. Aceștia sunt mai predispuși în a face melanom. Cei care au mulți nervi atipici sunt mai predispusi. Există persoane cu sindromul nervilor displazici, cei care sunt imunosupresati din diverse motive, cei cu diverse boli sunt mai predispusi. Cam 2 treimi din cazurile de melanom apar cam de novo, adică pe piele integră, o treime apar pe leziuni preexistente pe alunițe”, a adăugat dr. Alina Suru.

Gral Medical este una dintre cele mai importante companii de servicii medicale private din România. Gral Medical dispune de o rețea proprie de 24 de clinici și laboratoare, iar echipa medicală depășește în prezent 1200 de persoane. 

Sub sloganul „Suferințe Vechi, Tratamente Noi” Gral Medical a reușit să implementeze servicii noi și eficiente pentru a veni în întâmpinarea pacienților cu o alternativă la sistemul de sănătate (public si privat) existent. Astfel, în scurt timp Gral Medical a devenit cea mai dinamică companie de servicii medicale din România. Perseverența, performanța, serviciile personalizate, inovația și rezultatele obținute stau la baza diferențierii sale pe piața serviciilor medicale private din România.

SănătateaTV.ro