Monica Pop este profesor universitar și unul dintre cei mai cunoscuți medici oftalmologi din România. Este în același timp cel mai vechi manager de spital din rețeaua de stat din Capitală: a condus Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice din București timp de 25 de ani. Atunci când a fost diagnosticată cu cancer de colon, a ales serviciile centrului oncologic Gral OncoFort.

Medicul bucureștean a explicat care au fost motivele pentru care a ales să se trateze într-o clinică privată din România și câteva din experiențele prin care a trecut în lupta cu boala oncologică.

„Vreau să subliniez de câte ori pot, să știe toată lumea, că media greșește atunci când spune despre cancer că este o boală necruțătoare, pentru că nu este așa. Sunt foarte mulți pacienți salvați, iar în clinica în care eu m-am tratat, cred că am văzut doi oameni care au decedat în cinci ani. Mortalitatea prin cancer este mult mai mică decât era în urmă cu niște ani, sunt oameni salvați. Sunt oameni la care eu ca medic nu mă așteptam să fie salvați și totuși așa s-a întâmplat. Sunt oameni care au această boală și care trăiesc de foarte mulți ani. Nu e foarte ușor, dar nici de netrecut nu e. Iar dacă eu am putut, poate oricine!”, a declarat prof. dr. Monica Pop, într-un mesaj de încurajare pentru toți cei care au fost diagnosticați cu o boală oncologică, dar și pentru famiile acestora.

Ultimul update: 10 decembrie 2018

SănătateaTV.ro