Gral Medical este una dintre cele mai importante companii de servicii medicale private din România. Aici pacienții beneficiază de o gamă variată de servicii medicale de excelență în specialități precum alergologie, endocrinologie, cardiologie, reumatologie, ORL, medicină internă, urologie, ginecologie și nu în ultimul rând dermatologie. Una dintre patologiile diagnosticate şi tratate cu succes în Gral Medical este cancerul de piele.

 Potrivit dr. Alina Suru, medic specialist dermatologie în cadrul Clinicii Gral Medical, există mai multe tipuri de cancer de piele, cele mai frecvente fiind carcinomul bazocelar, carcinomul spinocelular și melanomul.

„Carcinomul bazocelular este un tip de cancer care derivă din celulele bazale ale epidermului. Este un cancer mai puțin agresiv decât celelalte două, în sensul că are capacitate de distrugere și invazie locală, dar nu metastazează la distanță decât foarte rar”, a precizat dr. Alina Suru, medic specialist dermatologie.

În ceea ce privește carcinomul spinocelular, acesta derivă din celulele keratinocite, aflate la nivelul epidermului. Spre deosebire de carcinomul bazocelular, cel spinocelular are o capacitate de invazie mult mai mare și metastazează la distanță.

Factorii care determină apariția celor două tipuri de cancer de piele sunt predispoziția genetică, culoarea deschisă a pielii, expunerea prelungită la radiații solare, persoanele imunosupresate și cele cu infecții virale.

Sub sloganul „Suferinte Vechi, Tratamente Noi”, Gral Medical a reușit să implementeze servicii noi și eficiente pentru a veni în întâmpinarea pacienților cu o alternativă la sistemul de sanatate (public sș privat) existent. Astfel, în scurt timp Gral Medical a devenit cea mai dinamică companie de servicii medicale din România. Perseverența, performanța, serviciile personalizate, inovația și rezultatele obținute stau la baza diferențierii sale pe piața serviciilor medicale private din România.

SănătateaTV.ro