Poluarea, stresul, stilul de viaţă necorespunzător şi toţi ceilalţi factori de risc care pândesc la tot pasul fac ca patologiile cu care unele persoane se prezintă la medic să fie tot mai diversificate. De altfel şi numărul pacienţilor este în creştere în ultima perioadă.

În acest context, medicina de laborator joacă un rol esenţial. Iar informatizarea şi automatizarea laboratoarelor medicale au devenit indispensabile în elaborarea testelor într-un timp cât mai scurt şi într-o manieră cât mai corectă. Laboratorul Gral Medical Colentina din Bucureşti este unul dintre laboratoarele de analize medicale ce funcţioanează la standardele cele mai înalte, oferind pacienţilor garanţia unor analize bine efectuate, intr-un timp optim.

„Munca într-un laborator clinic este foarte complexă. Implică de fapt mai multe sectoare de activitate. Acestea sunt hematologia, biochimia, coagularea, imunologia, bacteriologia, virusologia, parazitologia și bineînțeles domeniile cele mai noi, genetica moleculară care a luat o amploare foarte mare și are un rol important în activitatea de laborator, în special în cel modern”, a declarat dr. Viorica Grecu, Şef Laborator Gral Medical Colentina, Bucureşti.

Laboratorul Gral Medical Colentina, de altfel şi cel mai mare laborator de analize medicale din cadrul diviziei de laboratoare Gral Medical cu o capacitate de efectuare de peste 300.000 de analize lunar preluate din Bucureşti şi din țară, se află într-o strânsă legătură cu secţiile clinice din cadrul Spitalului Colentina, fapt care face ca probele să fie recoltate şi codate direct pe secţii. Odată ajunse în laborator, probele sunt verificate după care parcurg un întreg proces.

În urma unei investiţii de peste 1 milion de euro, Laboratorul Gral Medical Colentina deţine cea mai mare linie automată din ţară şi activează 24 din 24 de ore, beneficiind şi de o linie de gardă şi având un rol extrem de important în punerea unui diagnostic corect, precum şi în prevenirea unor afecţiuni. Pentru ca totul să funcţioneze perfect, întreaga aparatură este verificată zilnic, iar calibrarea şi controlul testelor se realizează de trei ori pe zi. Astfel vorbim de o eficacitate sporită.

Emisiunea a fost oferită de Laboratorul de analize medicale Gral Medical Colentina – laborator ce dispune de aparatură performantă și personal specializat la cele mai înalte standarde.

SănătateaTV.ro