Societatea de Neuropatie Diabetică – NeuroDiab a împlinit în 2017 cinci ani de activitate, moment marcat în cadrul Ceremoniei „Implicare, Ştiinţă, Evoluţie, Continuitate”. Deşi este o societate tânără, Neurodiab a reuşit ca în scurt timp, prin toate activităţile de formare a medicilor şi de educare a persoanelor cu diabet zaharat şi complicaţii ale acestei afecţiuni, să se bucure atât de recunoaştere atât la nivel naţional cât şi internaţional, fapt demonstrat şi de susţinerea continuă a unor lideri de opinie din domeniul neuropatiei diabetice din ţară şi din străinătate.

„Vreau să spun că sunt foarte plăcut surprinsă de toate eforturile care se fac în România. (...) Toate eforturile pe care Societatea de Neuropatie le-a făcut în ultimii cinci ani sunt impresionante. Cred că acum urmează să începem să ne uităm cum aceste eforturi vor fi traduse în salvări de picioare diabetice, de afecţiuni preventive iniţiate la momentul oportun şi sunt convinsă că aceste studii, probabil, se vor face în mod curent”, a declarat prof. univ. dr. Rodica Pop-Buşui, Universitatea din Michigan, SUA.

„E foarte important ca tot ce am început noi să fie continuat şi chiar dus la un nivel superior şi sunt convins că se întâmplă asta. Am avut foarte plăcuta ocazie să îl ascult pe colegul nostru mai tânăr de la Timişoara, cu o lucrare în domeniul neuropatiei, care sincer m-a umplut de speranţă. Cu alte cuvinte, viitorul cercetării neuropatiei este pe mâini bune şi dacă asta înseamnă şi un stimul pentru ceilalţi colegi de generaţie atunci cred că putem să ne retragem liniştiţi”, a subliniat conf. univ. dr. Ioan Andrei Vereşiu, preşedinte al Societăţii de Neuropatie Diabetică – NeuroDiab în perioada 2013-2017.

Un material video realizat cu sprijinul Woewag Pharma.

SănătateaTV.ro