Pacienții cu afecțiuni oncologice și oncohematologice confirmate nu mai au nevoie de bilet de trimitere, nici măcar pentru internare, conform normelor Contractului-Cadru al Asigurărilor de Sănătate, transmite Patronatul Medicilor de Familie Giurgiu, pe Facebook.

"Conform Normelor Contractului-Cadru al Asigurărilor de Sănătate, contract care trebuie respectat de către toți furnizorii de servicii medicale (cabinete, laboratoare, spitale) aflați în contract cu o Casă de Asigurări de Sănătate, pentru pacienții cu diagnostic oncologic confirmat nu mai trebuie solicitat bilet de trimitere", se arată în mesajul publicat online.

Pentru consultul din ambulatoriu acest lucru este specificat în anexa 13 pozitia 42 a aceluiași Contract, atrage atenția organizația.

Pentru ședințele de chimioterapie/radioterapie și internare este specificat faptul că fac excepție de la necesitatea prezentării biletului de trimitere pacienți cu diagnostic oncologic confirmat aflați în Programul național de oncologie, adaugă Patronatul Medicilor de Familie Giurgiu.

Aceste prevederi se aplică atât spitalelor și ambulatoriilor de stat, cât și celor private, atât timp cât sunt în contract cu o Casă de Asigurări de Sănătate.

Ultimul update: 8 august 2019

SănătateaTV.ro