Un nou produs revoluţionează piaţa alimentară din România. Este vorba de pâinea Dobrogea-Benecol, un produs realizat din făină integrală de secară cu esteri de stanol din plante, cu efect dovedit clinic în scăderea colesterolului.

Painea Dobrogea-Benecol a fost lansata în aula Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, de către Dobrogea Grup, unul din cei mai importanţi producători din domeniul morărit-panificaţie din România, în parteneriat cu Raisio Ltd. Finlanda. La evenimentul de lansare a fost prezent inventatorul Benecol, dr. Ingmar Wester, directorul Departamentului de Cercetare-Dezvoltare al Raisio Ltd. Finlanda, care a prezentat rezultatele celor mai recente studii clinice în domeniu.

“Consumul zilnic de produse Benecol, la mesele principale, asigură doza zilnică de esteri de stanol din plante necesară scăderii colesterolului. Esterii de stanol din plante sunt recomandaţi de numeroase organisme naţionale şi internaţionale din domeniul nutriţiei, fiind considerate ingrediente eficiente şi sigure pentru sănătatea noastră. Aceştia sunt molecule asemănătoare colesterolului şi se găsesc, în concentraţie mare, în uleiurile vegetale şi în cereale. Ei acţionează prin reducerea absorţiei colesterolului din tractul digestiv, atât a colesterolului din dietă, cât şi a celui biliar”, a declarat dr. Ingmar Wester.

Pâinea Dobrogea-Benecol este recomandată de specialiști persoanelor care au colesterolul mărit, precum şi celor care vor să prevină această problemă de sănătate. De asemenea, produsul se adresează și celor care doresc să adopte o dietă sănătoasă. Consumul a 2 grame de esteri de stanol din plante (Benecol) pe zi are un efect de reducere a colesterolului seric total cu până la 10% şi a colesterolului LDL cu 15 procente, după cum o demonstrează studiile clinice.

Milioane de oameni din peste 30 de țări consumă produse Benecol în fiecare zi. “Tot ce trebuie să facem este să găsim produse alimentare care intră în dieta zilnică a oamenilor. Pâinea, precum este exemplul României, este o soluție foarte bună pentru că voi folosiți foarte mult acest produs în dieta de zi cu zi. Poate că, în viitor, va trebui să găsim alte forme pentru produsele Benecol. Este important să luați decizii privind dieta zilnică care să vă îmbunătățească sănătatea. Este important să realizați faptul că o boală cardiovasculară reduce calitatea vieții. Putem să spunem că noi vă adăugăm mai multe zile frumoase vieții voastre. Cred că este o bună oportunitate lansarea produsului în România pentru că suntem primii și pentru că acest lucru ar putea inspira și alte companii să vină cu alte produse”, a adăugat inventatorul Benecol, dr. Ingmar Wester.

SănătateaTV.ro