Serviciul telefonic de urgenţa ALOPEDI a ajutat in anul care a trecut, in probleme medicale, peste 11.500 de copii din toata ţara.
“ALOPEDI, din ce in ce mai solicitat de parinţi din toata ţara. Serviciul gratuit de callcenter ALOPEDI – 0364-917, dedicat sfaturilor medicale pediatrice, proiect gestionat de Spitalul Clinic de Urgenţa pentru Copii Cluj-Napoca, a ajutat in mod direct, in anul 2019, nu mai puţin de 11.561 de copii, in creştere faţa de anii anteriori”, se arata intr-o informare trimisa luni de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj.
O jumatate dintre apeluri au provenit din afara judeţului Cluj. Cele mai multe apeluri extrajudeţene au fost preluate din Bucureşti, 15%, urmat de Braşov, Constanţa şi Prahova.
“in cazul a 65,15% dintre apeluri, medicii ALOPEDI au acordat sfaturi care au permis ingrijirea la domiciliu a copilului bolnav. S-a evitat, in acest fel, deplasarea la serviciile de urgenţa şi camerele de garda, de obicei supraaglomerate, a nu mai puţin de 7.533 de copii. in acelaşi timp, 2.621 de copii au fost indrumaţi spre medicul de familie pentru consult in urmatoarele 24 de ore, in timp ce doar 1.407 mici pacienţi au fost indrumaţi spre camerele de garda sau serviciile de urgenţa. in ceea ce priveşte numarul de cazuri in care a fost nevoie de intervenţia serviciului de ambulanţa, au existat doar şapte astfel de situaţii”, se mai arata in informarea CJ Cluj.