Asociaţia „Primind Ajutor, Viaţa Este Luminoasă” (P.A.V.E.L.) - asociaţia părinţilor cu copii bolnavi de cancer – organizează cea de-a IV-a Conferinţă Naţională dedicată problematicii cancerului la copii şi tineri: „Intervenţia pe termen lung – condiţie esenţială pentru integrarea optimă a copilului cu cancer!”.

Evenimentul atrage atenţia asupra faptului că autoritățile abordează insuficient problematica și nevoile copiilor bolnavi de cancer, iar situația în care se află ei în ţara noastră este una de risc.

„Pe lângă incapacitatea sistemului sanitar de a oferi șanse egale la tratament (lipsa de specialiști, lipsa de medicamente, aparatură medicală etc.), atragem atenția asupra numărului scăzut al serviciilor psiho-sociale adresate acestei categorii a populației, atât în perioada tratamentului cât și post-tratament”, se arată într-un comunicat de presă remis www.sanatateatv.ro.

Totodată, parinţii cu copii bolnavi de cancer susţin că prezența echipelor multidisciplinare în principalele centre oncologice este vitală, iar rețeaua de sprijin și serviciile existente în comunitățile de unde provin pacienții este nevoie să fie consolidate.

Cancerul este a doua cauză de deces în țara noastră, pentru intervalul de vârstă 4-15 ani. Conform statisticilor Ministerului Sănătății, aproximativ 5.000 copii suferă de cancer în România și anual sunt diagnosticate 500 cazuri noi.

SănătateaTV.ro