Instalarea corectă în maşină a scaunelor pentru copii şi pregătirea micuţilor pentru o călătorie joacă un rol esenţial, cele două aspecte contribuind la evitarea rănirii copiilor şi chiar la salvarea vieţii mai ales în cazul în care maşina este implicată într-un accident.

Deşi mulţi dintre părinţi sunt conştienţi de acest fapt, totuşi 95% dintre aceştia fac cel puţin o greşeală semnificativă atunci când instalează scaunul copilului în maşină sau îl pregătesc pe cel mic pentru  călătorie, iar 86% (în special mamele cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani) îşi aşează copilul în scaunul auto într-o poziţie incorectă , se arată într-un comunicat de presă primit la adresa redacţiei www.sănătateatv.ro, care citează rezultatele unui studiu publicat de Journal of Pediatrics.

Deşi părinţii caută informaţii despre caracteristicie scaunelor pentru copii înainte de a le achiziţiona, mulţi dintre aceştia nu citesc sau nu citesc cu atenţie instrucţiunile de instalare a acestora, de aici apărând şi greşelile în montarea dispozitivelor.

Tot pentru siguranţa copilului, părinţii trebuie să schimbe scaunul copilului odată cu înaintarea acestora în vârstă şi creşterea lor în greutate.

De asemenea, trebuie ştiut că legea prevede amenzi, în cazul în care copiii nu sunt transportaţi în condiţii de siguranţă, utilizându-se dispozitivele omologate, se mai arată în comunicatul de presă.

SănătateaTV.ro