Consiliul Judeţean (CJ) Arad a declanșat o anchetă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, după ce pacienţii internaţi la Secţia Medicină Internă au reclamat că au fost refolosite perfuzoarele, deși sunt materiale de unică folosință.

Surse din cadrul spitalului au declarat, pentru Agerpres, că o comisie de anchetă de la Consiliul Județean analizează plângeri formulate de pacienţi internați la Secția Medicină Internă. Potrivit sesizărilor, perfuzoarele ar fi fost schimbate chiar şi după şase zile, în cazul unui bolnav. Pacienţii ar fi atras atenţia personalului medical că există riscul contaminării cu stafilococi sau alte infecţii intraspitaliceşti, însă asistenţii medicali le-ar fi spus că dispoziția de refolosire a perfuzoarelor a fost dată de şefa secţiei, pentru că nu ar mai exista pe stoc. Șefa secţiei Medicină Internă, Simona Borta, a negat însă că a dat dispoziţie de refolosire a perfuzoarelor, menționând că le-a împrumutat de la alte secţii din cauză că lipseau de pe stoc.

Şeful Serviciului Management Spitale din cadrul CJ Arad, Mihai Şeran, a confirmat că a fost începută o anchetă în care se va verifica modul în care au fost gestionate materialele sanitare.

„S-a dispus efectuarea unei verificări în urma unor sesizări primite de la pacienţi. Am adus la cunoştinţa conducerii spitalului toate aspectele legate de acţiunea de control aflată în derulare, pentru a lua măsurile care se impun, pentru a reglementa situaţia gestiunilor, comenzilor de materiale sau a documentelor contabile”, a declarat Şeran.

Surse susțin că ar exista neconcordanţe între documentele contabile şi materialele aflate pe stoc. 

Ultimul update: 15 iulie 2019

Autor:

Ștefania Doroftei

Ștefania Doroftei este jurnalist cu experiență în radio, televiziune și presa scrisă.