Peste 200 de medici cardiologi, dar și din alte arii terapeutice implicate în managementul hipertensiunii arteriale, au luat parte la Cursul Național de Management al Bolnavului Hipertensiv - Actualități în Diagnostic și Tratament, COMBAT 3, ediția Oradea, eveniment ştiinţific ce s-a desfăşurat în data de 13 martie 2015. De altfel, evenimentul s-a bucurat şi de prezenţa unui invitat special, din partea autorităţilor, mai exact a prof. univ. dr. Florian Bodog, Secretar Comisia pentru Sănătate Publică din Senatul României.

Cu prilejul Cursului C.O.M.B.A.T. 3, ediţia Oradea au fost prezentate o serie de cazuri clinice ilustrative legate de diagnosticarea și tratarea hipertensiunii arteriale şi ale complicaţiilor sale, în asociere cu alte afecţiuni. Cazurile clinice au fost susținute și analizate de către experți în domeniu. Unul dintre subiectele dezbătute a fost hipotensiunea la pacientul hipertensiv.

Totodată, accent s-a pus şi pe legătura între obezitate şi hipertensiune arterială. De asemenea au fost adus în discuţie ţi tratamentul hipertensiunii arteriale în cazul pacientului cu boli reumatologice şi la cel cu boli pulmonare cronice.

În cadrul Cursului C.O.M.B.A.T. 3, ediţia Oradea a fost organizat și un atelier „hands-on” în cadrul căruia participanții au putut afla mai multe informații despre evaluarea și semnificația clinică a leziunilor carotidiene, a rigidității aortei, evaluarea hemodinamică noninvazivă și a indicelui gleznă-braț.

Directorii Cursului C.O.M.B.A.T. 3, ediţia Oradea au fost prof. univ. dr. Eduard Apetrei şi conf. univ. dr. Katalin Babeş.

Organizator științific: Societatea Română de Hipertensiune

Partner: Berlin Chemie

Parteneri media strategici: Sănătatea TV și Comunicate Medicale

Management eveniment: Sănătatea Press Group

SănătateaTV.ro