Peste 300 de medici din specializările medicină de laborator/ microbiologie, epidemiologie, boli infecțioase, medicină de familie/ medicină generală, sănătate publică și management sanitar, medicină școlară, pediatrie, neonatologie, ginecologie și pneumologie și peste 30 de reputați speakeri din domeniul vaccinologiei au participat la cea de-a treia ediție a Conferinței Naționale Actualități în Vaccinologie – RoVaccin 2015, desfășurată în data e 21 martie 2015şi care s-a dovedit si de aceasta data a fi un succes.

Manifestarea științifică a venit în contextul în care țara noastră înregistrează o rată de vaccinare sub cea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Astfel vorbim de un procent al ratei de vaccinaresub 75% față de 95% cât recomandă OMS.

Într-un context mondial îngrijorător, de reemergență a unora dintre bolile prevenibile prin vaccinare, este extrem de important ca populația să fie informată corect în privința imunizării prin vaccinare, din surse credibile și avizate. Iar un exemplu în ceea ce priveste vaccinarea ar trebui sa fie chiar corpul medical.

În cadrul RoVaccin 2015 a fost organizată și o conferință de presă tocmai pentru ca informațiile provenite de la adevărații peofesioniști în domeniul vaccinării să ajungă cât mai repede și într-o manieră cât mai corectă către populație.

Conferința Națioală Actualități în Vaccinologie RoVaccin 2015 este organizată științific de Societatea Română de Microbiologie.

Organizator științific: Societatea Română de Microbiologie PR&Comunicare: Sanatatea Press Group

SănătateaTV.ro