Peste 500 de specialiști în microbiologie, epidemiologie, boli infecțioase, medicină de familie, pediatrie, dar și din alte arii medicale conexe au luat parte la cea de-a X-a ediție a Conferinței de Microbiologie și Epidemiologie, desfășurată în perioada 2-4 noiembrie 2017, la București.

Evenimentul a fost deschis oficial în data de 2 noiembrie, printr-o ceremonie la care au participat conf. univ. dr. Florin Buicu - președintele Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, care și-a exprimat susținerea față de legea vaccinării dar și față de proiectul aflat în lucru care vizează combaterea TBC-ului, dar și ministrul Sănătății - prof. univ. dr. Florian Bodog, conf. univ. dr. Diana Loreta Păun, Secretar de Stat, Departamentul de Sănătate Publică din cadrul Administrației Prezidențiale, prof. univ. dr. Marian Neguț – președinte de onoare al Societății Române de Microbiologie, prof. univ. dr. Geza Molnar – președinte de Onoare al Societății Române de Epidemiologie.

 

Tot în deschiderea evenimentului a avut loc și un moment special, ce a marcat împlinirea a 50 de ani de la dispariția acad. Ștefan Nicolau.

 

Programul Conferinței Naționale de Microbiologie și Epidemiologie a inclus sesiuni științifice de prezentări orale în care au fost expuse cele mai noi informații în domeniu, sesiuni care au fost succedate de paneluri de discuții unde au fost angrenați specialiști din domeniu, printre care: conf. dr. Gabriel Adrian Popescu, prof. dr. Monica Licker, conf. dr. Geza Molnar, dr. Roxana Şerban, conf. dr. Irina Codiță, șef lucr. dr.Gabriel Ionescu, prof. dr. Emanoil Ceauşu, dr. Camelia Ghiţă, prof. dr. Adrian Streinu Cercel, dr. Anca Drăgănescu, prof. dr. Simona Ruţă, dr. Florin Popovici, dr. Adriana Pistol, conf. dr. Emilian Popovici, prof. dr. Daniela Pițigoi, dr. Alexandra-Maria Năşcuţiu, dr. Dragoş Florea, prof. dr. Gilda Popescu, dr. Adriana Socaci, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, conf. dr. Adriana Hristea, prof. dr. Viorel Jinga, șef lucr. dr. Irina Strâmbu, dr. Mioara Matei, prof. dr. Luminiţa Smaranda Iancu, conf. dr. Amanda Rădulescu.

 

De asemenea, în cadrul manifestării științifice au fost și prezentări de postere, sesiuni dedicate comunicării în sănătatea publică, respectiv pregătirii profesionale a medicilor rezidenți în microbiologie și epidemiologie. De asemenea, o sesiune specială a fost alocată tinerilor medici.

 

Participanții la conferință au putut afla date importante cu privire la profilul de rezistență al germenilor implicați în infecțiile asociate asistenței medicale, cu privire la consumul de medicamente, importanța vaccinării, importanța supravegherii infecțiilor virale cauzate de virusurile respiratorii non-gripale, la noile ținte terapeutice în infecția cu virusul hepatitic B, tuberculoză, precum și informații legate de evoluția epidemiei de rujeolă – România 2016-2017, vaccinarea antipneumococică.

 

Totodată, au fost dezbătute cele mai actuale probleme de sănătate publică din România și au fost prezentate rezultatele studiului privind ezitarea la vaccinare desfășurat în perioada iulie-august 2017 în România și ale anchetelor de acoperire vaccinală la nivel regional în anul 2017.

 

Președinții evenimentului au fost prof. univ. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, și prof. univ. dr. Emilian Popovici, președintele Societății Române de Epidemiologie.

 

Evenimentul a fost organizat științific de Societatea Română de Microbiologie alături de Societatea Română de Epidemiologie.

 

Management eveniment: Sănătatea Press Group

SănătateaTV.ro