Peste 500 de participanți dintre care 83 de speakeri naționali și internaționali au luat parte la una dintre cele mai importante manifestări din domeniul cardiologiei românești – Congresul Societății Române de Hipertensiune. Evenimentul de înaltă ținută științifică s-a desfășurat în perioada 18-20 septembrie 2014, sub auspiciile Societății Europene de Hipertensiune, ale Academiei de Științe Medicale și ale Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”. 

Congresul Societății Române de Hipertensiune adebutat cu o ceremonie fastuoasă la care au participat reprezentanți ai autorităților, personalități ale medicinei românești, invitați din străinătate și cadre medicale. Ceremonia s-a încheiat cu un concert susținut de Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nechifor”.

Congresul Societății Române de Hipertensiune din acest an a avut ca temă principală „Certitudini și dileme în Hipertensiunea Arterială” și a cuprins 16 sesiuni științifice, 5 workshop-uri, dintre care unul dedicat asistenetelor medicale, două sesiuni de prezentări orale, o sesiune dedicată medicilor rezidenți și două sesiuni postere. De asemenea participanții au avut ocazia de a asista la simpozioanele comune ale Societății Române de Hipertensiune cu Societatea Europeană de Hipertensiune și Societatea Europeană de Cardiologie. O noutate a evenimentului a fost organizarea unei mese rotunde a țărilor balcanice privind prevalența și controlul hipertensiunii arteriale.

În cadrul Congresului a avut loc și lansarea cărții „Punct și ContraPunct”, ediția a II-a, sub coordonarea prof. univ. dr. Maria Dorobanțu, președintele Societății Române de Hipertensiune.

SănătateaTV.ro