În al șaptelea an consecutiv, Maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a înregistrat un număr crescut de nașteri. Este vorba de anul 2019, când s-au înregistrat cu 3% mai multe nașteri față de anul, 2018. Cei mai mulți bebeluși s-au născut în luna septembrie.

"Pentru al şaptelea an consecutiv, datele statistice consemnate au indicat creşterea numărului de copii născuţi la Maternitatea SCJU Sibiu. Au fost înregistrate 3.098 de naşteri, dintre care 68 au fost gemelare şi 4 de tripleţi, numărul nou-născuţilor fiind de 3.174, cu aproape 3% peste cel din 2018. Din totalul nou-născuţilor, 1.652 sunt băieţi şi 1.552 de fete. Cea mai prolifică lună din anul precedent a fost septembrie. (...) Cei mai puţini copii au venit pe lume în luna februarie, cu 222 nou născuţi (109 băieţi, 113 fete)", potrivit unui comunicat al unității sanitare citat de Agerpres.

Maternitatea din Sibiu a fost recent modernizată, iar condițiile sunt foarte bune, explică reprezentanții spitalului.

"Maternitatea din Sibiu este una complet renovată şi modernizată iar calitatea serviciilor oferite este una de nivel european, mamele şi copiii fiind îngrijiţi în spaţii corespunzătoare, de la cabinete, săli de naşteri, sălile de operaţii şi până la saloanele de tip roaming-in, cu două paturi şi grup sanitar propriu, unde sunt cazate mămicile împreună cu bebeluşii. De asemenea, personalul medical al maternităţii are printre cele mai bune rezultate din ţară", se mai arată în comunicatul Spitalului de Urgență Sibiu.

Ultimul update: 13 ianuarie 2020

Autor:

Ștefania Doroftei

Ștefania Doroftei este jurnalist cu experiență în radio, televiziune și presa scrisă.