Janssen, compania farmaceutică a Johnson & Johnson, a lansat platforma Janssen4Patients - un concept de sprijin al organizațiilor de pacienți, al pacienților și aparținătorilor prin care utilizatorii pot accesa în propria limbă mai multe tipuri de conţinut. Textele sunt redactate de medici specialiști și sunt traduse în cele nouă limbi aferente țărilor în care platforma este disponibilă.

Scopul platformei online Janssen4Patients, disponibilă şi în limba română, este să contribuie la îmbunătăţirea cunoştinţelor pacienţilor despre afecţiuni şi despre sistemele de sănătate, pentru ca aceştia să devină parteneri informaţi. Astfel, pacienții au acces la educație medicală despre schizofrenie, psoriazis, leucemie limfocitară cronică, mielom multiplu şi cancer de prostată, alături de opţiunile terapeutice disponibile și iar asociațiile de pacienți își pot îmbunătăți cunoștințele specifice și pot interconecta ca să vină în sprijinul acestora și să le reprezinte interesele.

„Prin această platformă, le oferim pacienţilor acces la informaţii despre toate afecţiunile în care avem una dintre cele mai bune expertize urmându-ne în acest mod principiul de a împărtăşi din cunoaşterea noastră şi de a implica activ pacienţii în înţelegerea diagnosticului pus şi gestionarea cât mai bună a bolii”, afirmă Christian Rodseth, managing director Janssen România

Secțiunea dedicată asociațiilor de pacienți oferă o serie de materiale educaționale și articole dezvoltate de specialiști la nivel internațional în farmaco-economie, sisteme internaționale de sănătate, politici de sănătate și drepturile pacienților. Tot în această secțiune este accesibil și un glosar cu date de contact ale asociațiilor de pacienți din România și din ţările Europei Centrale și de Est. Platforma se adresează integrat pacienților și asociațiilor de pacienți, precum şi aparţinătorilor din țările Europei Centrale și de Est: România, Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Slovenia, Serbia și Bulgaria, fapt care face posibilă o interacțiune crescută între membrii acestora, dar și schimbul de informații.

Ultimul update: 4 decembrie 2018

Autor:

Ștefania Doroftei

Ștefania Doroftei este jurnalist cu experiență în radio, televiziune și presa scrisă.