O premieră pentru sistemul medical privat din România a avut loc în cadrul Clinicii de Angiografie și Terapie Endovasculară Hemodinamic.  Mai exact, un pacient, depistat cu o tumoră hepatică, a fost supus unei chemoembolizări intraarteriale cu particule încărcate cu citostatic.

Chemoembolizarea transarterială, cea mai nouă procedură de tratament pentru pacienții cu cancer hepatocelular nerezecabil chirurgical sau ablativ, a fost realizată de către dr. Cristian Mugur Grasu, medic primar radiologie – imagistică medicală, Clinica de Angiografie și Terapie Endovasculară Hemodinamic.

”În cadrul Clinicii de Angiografie şi Terapie Endovasculară Hemodinamic se efectuează zilnic proceduri medicale importante. Asistăm astfel, la o nouă procedură pentru tratarea hepatocarcinomului nerezecabil, prin introducerea unui nou concept de chemoembolizare transarterială. Microparticulele încărcate cu medicamente citotoxice acționează la nivelul țesutului tumoral, evitându-se efectele adverse ale chimioterapiei sistemice”, a declarat dr. Mugur Grasu, medic primar radiologie – imagistică medicală, Clinica de Angiografie și Terapie Endovasculară Hemodinamic, în cadrul unei conferințe de presă.

Pentru că România se confruntă cu un număr tot mai mare de cazuri de cancer hepatic, necesitatea unor astfel de terapii este absolut necesară, lucru susținut de prof. univ. dr. Mihai Voiculescu, șeful clinicii de Medicină Internă din cadrul Institutului Clinic Fundeni. ”Prevalența ridicată a afecțiunilor hepatice necesită noi metode terapeutice, precum și tehnologie intervențională modernă. Procedura de chemoembolizare transarterială cu particule cu particule încărcate cu citostatic vine în sprijinul pacienților diagnosticați cu cancer hepatocelular, care prezintă contraindicații chirurgicale. Aceasta este acceptată ca metodă de tratament pe baza criteriilor Milan si se înscrie în algoritmul de tratament propus la Barcelona”, a adăugat prof. univ. dr. Mihai Voiculescu.

Clinica de Angiografie şi Terapie Endovasculară Hemodinamic este un centru medical specializat în domeniul radiologiei şi cardiologiei intervenţionale, oferind servicii unice în România atât de diagnosticare, cât şi de terapie. Astfel, cu ajutorul echipamentului ultramodern și personalului medical profesionist pacienții au parte de cea mai bună îngrijire medicală la Centrul Medical Hemodinamic.

SănătateaTV.ro