România a înregistrat o premieră în domeniul oftalmologiei. Un centru privat de oftalmologie din București a efectuat o serie de operații de cataractă folosind cea mai nouă tehnologie din lume, „Cataract Refractive Surgery Suite” (Suita „Cataractă refractivă”). Noua tehnologie are menirea de a realiza cu maximă precizie și acuratețe operațiile de cataractă.  

Centrul Oftalmologic Oculus a fost selectat printre cele șapte centre de referință mondială (patru centre în Statele Unite ale Americii și trei în Europa) pentru a implementa noul sistem care oferă medicilor chirurgi maximă precizie în realizarea diverșilor timp operatori, prin controlul și evaluarea complet computerizată a acestora.

„Suntem mândri că am reușit să dovedim că și în România se poate practica microchirurgie oftalmologică la un nivel tehnologic, profesional și uman perfect similar celui practicat afară. Cei 20 de ani de activitate Oculus și cifrele și premierele pe care le-am înregistrat până acum demonstrează că performanța este posibilă și în România, prin susținerea celor mai înalte standarde de calitate”, a declarat dr. Ozana Moraru, manager centru oftalmologic privat.

Cu ajutorul noii tehnologii, operația de cataractă durează doar zece minute. Recuperarea pacientului este vizibilă imediat după intervenție, acesta recăpătându-și vederea aproape 100%. În acest caz un rol important îl are vârsta pacientului și gravitatea bolii. Costul unei astfel de intervenții depășește suma de 2.900 de lei.

SănătateaTV.ro