După 14 ore de intervenţie chirurgicală, o echipă formată din 10 cadre medicale a reuşit să transforme o femeie în bărbat. În data de 31 mai 2011, pacienta de 35 de ani a fost supusă unei operaţii de schimbare de sex, după ce a trecut printr-o evaluare amănunţită şi o vaginectomie efectuată în urmă cu şase luni de zile. Astfel, i-au fost create o neo-uretră, un neo-scrot, proteze testiculare, operaţia finalizându-se cu ataşarea neo-penisului la zona receptoare.

Singura televiziune care a avut acces în sala de operaţie din cadrul Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, pentru a filma pe toată durata intervenţiei, a fost SănătateaTV.ro, care a oferit imagini în premieră în timpul unei conferinţe de presă.

Alături de dr. Cristian Niţescu, coordonatorul echipei medicale, au mai participat la intervenţia chirurgicală de schimbare de sex dr. Gabriel Mitulescu, medic primar chirurgie generală la Clinica de Chirurgie şi Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni, dr. Cătălin Stângu, medic primar chirurgie plastică în cadrul Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri şi dr. Călin Chibelean, medic primar urolog la Centrul de Chirurgie Urologică şi Transplant Renal din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

SănătateaTV.ro