Prezent la evenimentul Aspen Healthcare Forum, care are loc astăzi, la București, președintele Farmexpert, Iulian Trandafir, a avertizat că produsele care costă mai puțin de 10 lei vor dispărea din farmacie.

Anterior, Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România spunea că sute de medicamente generice cu prețuri mici ar putea dispărea de pe piață în următorul an, ca urmare a creșterii prețurilor la combustibil și a modificărilor de reglementare a prețurilor în alte țări europene care au România ca țară de referință.

Potrivit estimărilor făcute de Asociație, numărul produselor care riscă să dispară este de peste 2300, iar 60% dintre acestea costă sub 25 de lei. 

Înalți oficiali și factori de decizie din domeniul sănătății, experți naționali și internaționali specializați în politici de sănătate, cercetători și specialiști în tehnologii medicale și din industria farmaceutica sunt prezenți astăzi, la Aspen Healthcare Forum, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate dezvoltării și implementării programelor de sănătate și îmbunătățirii asistentei medicale din România.

Între persoanele care au luat cuvântul în cadrul evenimentului se numără ministrul Sănătății Florian Bodog, ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, și cel al Afacerilor Europene, Victor Negrescu.

Oficialii și specialiștii din sănătate prezenți la eveniment au abordat subiecte legate de îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate din România, au discutat despre harta nevoilor din sistemul de sănătate din România și despre soluțiile integrate aplicabile, dar și despre noile tehnologii dezvoltate pentru creșterea performanței sistemelor de sănătate.  De asemenea, s-au dezbătut modele funcționale ale sistemelor aplicate în străinătate. 

SănătateaTV.ro